FIT za prihodnost Fleksibilnost | Inovativnost | Tehnologija

WEIDMÜLLER »U-remote« I/0 SISTEM

Najožja modularna oblika omogoča varčevanje s prostorom in hkrati ponuja izjemne zmogljivosti

Weidmüller »u-remote« je I/O sistem s plug-in priključki in s trenutno najožjo modularno obliko na trgu (širina modula je le 11.5 mm), ki zahvaljujoč velikemu številu (in koncentraciji) priključkov na modulu, omogoča kompaktno načrtovanje in izvedbo aplikacij ter prihranek prostora v stikalni omari. Glavne prednosti so enostavna namestitev, hitrejši zagon aplikacije ter najhitrejše odkrivanje napak in ponovni zagon v primeru izpada.

  

"u-remote" je inovativen modularen IP20 I/O sistem proizvajalca Weidmüller. Pomembne prednosti za uporabnika so plug-in priključki, izredno ozka modularna oblika, odlične tehnične lastnosti in visoka učinkovitost. Poleg tega u-remote I/O sistem omogoča enostavno namestitev, hitrejši zagon aplikacije ter najhitrejše odkrivanje napak in ponovni zagon v primeru izpada. Integriran spletni strežnik poenostavlja zagon in kasnejša vzdrževalna dela.  

Prihranek prostora in večja fleksibilnost

Sistem omogoča varčevanje s prostorom tako v fazi načrtovanja, kot tudi pri izvedbi aplikacij. Zahvaljujoč vitki modularni zasnovi (širina modula je le 11,5 mm), majhnemu številu napajalnih modulov in velikemu številu (oz. koncentraciji) priključkov na enem samem modulu, so stikalne omare lahko bistveno manjših dimenzij. Poleg tega u-remote I/O sistem omogoča veliko fleksibilnost konfiguracij modulov. Samo komponento je možno zamenjati brez izklopa napajanja in brez prekinitve signalnih vodov.

Prihranek časa in zmanjšanje števila napak

u-remote I/O sistem zagotavlja preprosto vgradnjo, hiter zagon in kratke čase izpadov delovanja. Možnost vgradnje brez uporabe orodja in vnaprej pripravljeno ožičenje s konektorji omogočata zanesljivo in hitro izvedbo namestitve v stikalni omari, namestitve na strani samega sistema in namestitve na strani krmiljenega postrojenja. Plug-in priključki in vnaprej pripravljeno ožičenje omogočajo hiter in zanesljiv priklop senzorjev in aktuatorjev, obenem pa zmanjšujejo verjetnost napak.

Ločeno napajanje vhodov in izhodov

Pomembna značilnost u-remote I/O sistema je ločeno napajanje vhodov in izhodov – z ločenima 10 A vodiloma za napajanje visoko tokovnih bremen. To omogoča zmanjšanje števila potrebnih napajalnih modulov in prihrani prostor ter poenostavlja načrtovanje in vzdrževanje.

Odlične tehnične lastnosti

Sistem I/O u-remote vključuje interno robustno visoko tokovno napajalno vodilo, kar omogoča priklop do 64 modulov na le en napajalni modul. Omogočena je prosta izbira vrste senzorskega priklopa (tehnologije z 2, 3, 4 vodniki). Deluje lahko v temperaturnem območju od -20°C do +60°C. Hitro sistemsko vodilo nudi izjemne zmogljivosti, deluje z do 256 digitalnimi vhodi/izhodi v 20 µs. LED diode na modulu in pri vsakem posameznem priključku omogočajo izjemno preglednost statusov in enostavno diagnostiko. Celoten dobro uglašen sistem I/O u-remote dopolnjujejo še 64+4 kodiranje za zaščito pred napačnim priključevanjem, oz. pred neželeno medsebojno zamenjavo modulov, široka paleta možnosti označevanja, profesionalno programsko orodje za načrtovanje in preverjanje vhodov in izhodov ter še vrsta drugih izboljšav.

Več o tem

Vir: www.weidmueller.com

Želite dodatne
informacije?

Sestavite
zahtevek za ponudbo!

Želite
katalog?