Za enostavno oddajanje naročil in povpraševanj, uporabite E-katalog!

Študija primera: vgradnja Helmholz PROFINET upravljanih stikal

21.05.2021

Helmholz stikala igrajo osrednjo vlogo pri vzpostavitvi zanesljivih mrežnih povezav EREMA sistemov za recikliranje.

Plastični materiali so del našega življenja in ker se količina odpadne plastike iz leta v leto povečuje, je dejavnost recikliranja plastičnih odpadkov postala pomembna gospodarska panoga, ki zaradi vedno bolj strogih zakonodajnih ukrepov vse bolj pridobiva na pomenu. Globalni vodilni akter te panoge je visoko tehnološko podjetje EREMA, ki se že vse od leta 1983 ukvarja z razvojem in proizvodnjo strojne opreme za predelavo plastike. Na svetu je trenutno več kot 6500 EREMA sistemov, ki skupaj proizvedejo več kot 14,5 ton kakovostnega plastičnega granulata primernega za nadaljnjo uporabo.

IZHODIŠČE IN ZAHTEVE
Podjetja, ki se ukvarjajo z reciklažo odpadne plastike, zahtevajo robustne sisteme, ki bodo brez okvar nemoteno delovali tudi v zahtevnih pogojih. Pri proizvodnji EREMA sistemov morajo zaradi dolge življenjske dobe v sistem integrirati najnovejšo omrežno tehnologijo, ki bo zagotavljala zanesljivo mrežno povezavo tekom celotne življenjske dobe sistema. Vse, kar se v sistem vgradi danes, mora biti aktualno še nadaljnjih 20 let, zaradi tega so inženirji pri podjetju EREMA usmerjeni v iskanje rešitev prihodnosti.

REŠITEV
Upoštevajoč te zahteve je podjetje EREMA iz PROFIBUS standarda prešlo na zmogljivejši Industrijski Ethernet, točneje na protokol PROFINET, saj v 95% v svojih sistemih uporabljajo komponente proizvajalca Siemens. Za dobavitelja PROFINET upravljanih stikal so izbrali podjetje Helmholz, s katerim so uspešno sodelovali že v preteklosti. Glavni razlog, da je podjetje izgradnjo proizvodnega omrežja zaupalo podjetju Helmholz, je v tem, da so Helmholz stikala zanesljiva, kompaktna in uporabniku prijazna. Omogočajo prihranek prostora in so enostavna za konfiguracijo. Ker podjetje EREMA na leto proizvede približno 300 novih strojev, je dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo odigralo pomembno vlogo pri odločitvi.

Pri proizvodnji uporabljajo standardno 8-portno različico PROFINET industrijskih stikal, v večje sisteme pa vgrajujejo tudi 16-portne različice. Glavna naloga inteligentnih komponent je izvedba logičnih nastavitev proizvodnega omrežja. Prednosti uporabe pa se poleg optimiziranega prenosa podatkov in stabilnega omrežja kažejo tudi v večjih časovnih in finančni prihrankih zaradi zmanjšanih potreb po ožičenju. 

Vir: www.helmholz.com

Arhiv novic