Za enostavno oddajanje naročil in povpraševanj, uporabite E-katalog!

Študija primera: Optimizacija servisa proizvodnih strojev z implementacijo storitve oddaljenega dostopa, u-link.

02.07.2021

Švicarsko podjetje Lässer AG s pomočjo Weidmüllerjeve rešitve u-link omogoča enostavnejši in naprednejši servis proizvodnih strojev ter s tem pripomore k optimizaciji proizvodnih procesov.

Vezenine so v modnem svetu postale zelo popularne in vse več oblikovalcev vključuje vezene cvetlične vzorce v svoje kreacije. Povpraševanje po industrijskih strojih za vezenje posledično močno narašča in švicarsko podjetje Lässer AG na tem področju zavzema večinski tržni delež. Podjetje Lässer AG je družinsko podjetje s 180 zaposlenimi, ki je prevzelo vlogo pomembnega svetovnega proizvajalca visoko zmogljivih strojev za vezenje.

IZHODIŠČE IN ZAHTEVE
Vezenje umetniških vzorcev na tkanine, kot so bombaž, svila in til, se v industriji izvaja s proizvodnimi sistemi, dolgimi tudi do 30 metrov. Od proizvajalca strojev se zahteva, prvič, da so stroji natančni in vezenine precizno narejene in drugič, da je sistem zanesljiv in omogoča hitre ter tekoče procese. Zaustavitve strojev se namreč odražajo v dodatnih stroških.

Za zagotovitev 100 % zanesljivosti podjetje Lässer AG svojim strankam nudi nadstandardne poprodajne storitve servisiranja. Z  nakupom proizvodnega stroja za vezenje je stranki v času uporabe stroja stalno na voljo specialist, ki v primeru težav, na lokaciji proizvodnega stroja, odpravlja napake. Omenjen način zagotavljanja zanesljivosti je v današnji digitalni dobi neprimeren in podjetju Lässer AG povzroča nepotrebne stroške.

REŠITEV
Proces vzdrževanja so zato optimizirali s pomočjo Weidmüllerjeve storitve oddaljenega dostopa u-link, ki bo serviserjem omogočala odpravljanje napak na daljavo, ne glede na lokacijo stranke.

VPN odjemalec na računalniku serviserja omogoča povezavo s strežnikom v oblaku (angl. meeting point server), preko katerega je mogoče dostopati do usmerjevalnika na proizvodnem stroju. V primeru okvare upravljalec stroja odloči, če in kdaj serviserji podjetja Lässer oddaljeno dostopajo do proizvodnega stroja. Ko se serviser poveže na strežnik, lahko pridobi podatke o celotnem sistemu in parametrih krmilnika ter tako zazna, v katerem delu se je pojavila napaka. Napako lahko odpravi, ali pa ustrezno usmeri upravljalca strojev.

Pred uvedbo sistema za oddaljeni dostop je podjetje Lässer skupaj z Wedmüllerjem izvedlo začetno fazo načrtovanja. Najprej so testirali vse funkcije u-link storitve in nato določili parametre (dodelitev pravic, nastavitve požarnega zidu …), katere je podjetje Weidmüller med postavitvijo sistema prilagodilo glede na želje stranke. Pomembna odločitev pri vzpostavitvi sistema za oddaljen dostop je tudi vprašanje o varovanju podatkov in lokacija strežnika. Vse lokacije Weidmüllerjevih strežnikov so vzpostavljene v Zahodni Evropi in izpolnjujejo ustrezne varnostne standarde. Weidmüller je trenutno edini ponudnik VPN rešitev, ki ponuja varno povezavo s Kitajsko.

Podjetje Lässer je z Wedmüllerjevimi usmerjevalniki opremilo že nekaj sto proizvodnih strojev za vezenje in si tako bistveno skrajšalo čas med prijavo in odpravo napake. S pomočjo Weidmüllerjeve storitve u-link lahko enostavneje izvajajo tudi redne posodobitve programske opreme.

Kako deluje Weidmüllerjeva rešitev u-link si poglejte v spodnjem videu: 

Vir: www.weidmuller.com

Arhiv novic

Bodite obveščeni!

Prijavite se na naše e-novice, ki jih pošiljamo občasno z namenom obveščanja o novostih, dogodkih in promocijah.