FIT za prihodnost Fleksibilnost | Inovativnost | Tehnologija

Prihranek časa pri sestavljanju in pri namestitvi

Stranka

Podjetje Senvion SE, ki spada v skupino Suzlon, deluje na področju strojegradnje in je eden od vodilnih svetovnih proizvajalcev vetrnih elektrarn. Razvijajo, proizvajajo in tržijo vetrne turbine, ki so primerne za skoraj vsako lokacijo, nazivnih moči od 1,8 do 6,15 MW in s premeri rotorja od 82 do 152 m.

Izhodišče

Vetrna elektrarna za svoje delovanje potrebuje množico senzorjev in aktuatorjev. Namesto časovno potratnega sestavljanja in ožičenja posameznih kabelskih povezav na terenu, lahko uporabimo več pinske konektorje in modularno zasnovo celotnega sistema. S tem zagotovimo hitrejšo proizvodnjo ter hitrejšo inštalacijo na terenu. Kasnejše servisiranje je zaradi omogočene hitre menjave posameznih delov enostavnejše, v celotni življenjski dobi elektrarne s tem omogočimo učinkovitejše vzdrževanje ob hkratni povečani zanesljivosti.

Rešitev

Čas, ki je potreben za interno tovarniško sestavljanje in za namestitev vetrne elektrarne na terenu, se z uporabo WeiCoS priključnih sponk močno zmanjša. Kot komponente predkonfekcioniranih kabelskih snopov za posamezne enote in senzorje, uporabijo več-pinske WeiCoS konektorje, preko katerih jih povežejo v terminalske sklope. Ker je vsak sklop že v tovarni popolnoma preizkušen in potem kot celovit modul dobavljen in vgrajen v kontrolno omaro, to pomeni največjo možno hitrost in zanesljivost vgradnje brez napak. Tudi kasnejše morebitne servisne intervencije je s tem možno izvesti bolj zanesljivo in enostavno.

Prednosti za stranko

Z uporabo Weidmüllerjevih predsestavljenih in predhodno popolnoma preizkušenih povezovalnih sklopov in priključnih elementov, pri Senvionu pomembno zmanjšajo svoje proizvodne stroške in porabljen proizvodni čas. Omenjeni Weidmüllerjevi proizvodi imajo kompaktno zasnovano obliko in dimenzije, posledično imajo lahko visoko gostoto priključkov, kar močno zmanjšuje potreben prostor za namestitev.

Produkti:

                                                                               

Sponke za konektorje in fastone                           Označevanje za sponke                                     Prenapetostne zaščite