Za enostavno oddajanje naročil in povpraševanj, uporabite E-katalog!

PROFINET/MQTT prehod

Učinkovita komunikacija med napravami povezanimi v PROFINET omrežje in IoT okoljem.

Za komunikacijo med napravami v IoT okolju se lahko uporabljajo različni protokoli. Eden izmed najbolj razširjenih in dobro podprtih s strani izvajalcev je protokol MQTT, ki velja za odprtokoden protokol za prenos sporočil v IoT okolje. MQTT (angl. Message Queue Telemetry Transport Protocol) omogoča preprosto implementacijo in objavljanje obvestil v različne teme s predefinirano obliko, ki jo izvede naročnik oziroma odjemalec.

PN/MQTT prehod omogoča izmenjavo vrednosti med napravo povezano v PROFINET omrežje in t.i. MQTT posrednikom, ki je v vlogi centralne komunikacijske točke. Komunikacija poteka preko objavi/naroči (angl. Publish/Subscribe) komunikacijske metode, kjer je za prenos podatkov potrebna implementacija osnovnih ukazov PUBLISH in SUBSCRIBE. Podatki izmenjani preko MQTT protokola se lahko prenašajo v binarni in tekstovni obliki ali v strukturirani obliki JSON.

Integracija v PLC okolje je možna z GSDML datoteko, zato dodatna programska oprema za konfiguracijo ni potrebna. Tako je možno IO konfiguracijo na PLC izvesti kar v Siemens programskemu okolju. Vse nastavitve za MQTT povezavo je možno izvesti preko WEB vmesnika na sami napravi PN/MQTT.

Glavne prednosti:

Tehnične specifikacije:

Dobavitelj Helmholz poleg komponent za vzpostavitev učinkovite komunikacije preko PROFINET, PROFIBUS, EtherNet/IP, Modbus TCP in CAN protokolov, sedaj nudi tudi opremo za komunikacijski protokol MQTT.

Preverite ponudbo mrežnih prehodov in usmerjevalnikov v ekatalogu, v primeru dodatnih vprašanj pa se obrnite na našega specialista, ki vam bo z veseljem pomagal pri iskanju primerne rešitve za vaše izzive:

Jure ROŠER
Vodja razvoja tržnega segmenta

jure.roser@elektrospoji.si
Telefon: 01 292 71 04
GSM: 041 486 096

 

Preberite več: www.helmholz.com

Želite dodatne
informacije?

Sestavite
zahtevek za ponudbo!

Želite
katalog?

 

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na naše e-novice, ki jih pošiljamo občasno z namenom obveščanja o novostih, dogodkih in promocijah.