Za enostavno oddajanje naročil in povpraševanj, uporabite E-katalog!

Miniaturni in pomožni kontaktorji serije M

Kontaktorji visoke zmogljivosti in majhnih dimenzij.

Miniaturni kontaktorji serije M so odlična rešitev za aplikacije, kjer je potrebno varčevati s prostorom. Primerni so za vse namene vgradnje, ponujajo visoko zanesljivost tudi v zahtevnih pogojih in zanesljiv priklop tako za gole vodnike kot tudi za vodnike z nameščenimi kabelskimi čevlji.

Nizka poraba tuljave

Običajni kontaktorji serije M so znani po nizki porabi (3 W) pri enosmerni napetosti. Posebne izvedbe miniaturnih kontaktorjev pa dosegajo še nižjo porabo, kar omogoča direktno priključitev na krmilnik brez nameščanja vmesnih členov in tako direktno proženje iz sistema. Izvedbi MC1I in MC2I (3 polni in 4 polni) imata pri 24 VDC napetosti porabo zgolj 1,2 W, izvedbi MC1K in MC2K pa 2 W.

Majhne dimenzije za velike projekte

Kontaktorji serije M so primerni za aplikacije z zahtevo po visoki zmogljivosti na omejenem prostoru. Majhne dimenzije in možnost, da lahko kontaktorje namestimo neposredno drugega ob drugem, zvišujejo stroškovno učinkovitost brez kompromisov.  

Primerni za vsakršno aplikacijo

Napredna tehnologija zagotavlja zanesljivost tudi v najbolj zahtevnih pogojih, kot so višja nadmorska višina, ekstremne temperature in nestabilnost omrežja. Nemoteno delovanje je zagotovljeno tudi na nadmorski višini do 3000 m in pri ekstremnih temperaturah od - 40 in vse do + 55 °C.

Optimalna povezljivost

Širok nabor tuljav omogoča povezljivost na praktično vse sisteme: AC in DC za zelo hitro preklapljanje, krmiljenje PLC z izredno nizko porabo energije in razširjene meje delovanja, s katerimi dopuščamo nihanja v napetosti.

Serija M vključuje širok nabor kontaktorjev, ki se med seboj razlikujejo glede na porabo kotve, število polov in pa glede na možnost priključitve. Poleg motorskih kontaktorjev so na voljo tudi 4 polni pomožni mini kontaktorji z Ith 16 A pri 55 °C. Celovito ponudbo miniaturnih kontaktorjev serije M najdete v E-katalogu

Za dodatne informacije kontaktirajte specialista za področje Stikalne in zaščitne tehnike:

Tadej MLAKAR
Produktni specialist

tadej.mlakar@elektrospoji.si
Telefon: 01 292 71 16
GSM: 041 337 900

Vir: www.abb.si

Želite dodatne
informacije?

Sestavite
zahtevek za ponudbo!

Želite
katalog?

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na naše e-novice, ki jih pošiljamo občasno z namenom obveščanja o novostih, dogodkih in promocijah.