Za enostavno oddajanje naročil in povpraševanj, uporabite E-katalog!

Icotek Hygienic Line

Nove uvodnice za več kablov, primerne za uporabo v prehrambni industriji.

Ključna vprašanja sodobne prehrambne industrije se nanašajo na zviševanje kakovosti procesov in hkratno ohranjanje zadostne stopnje varnosti. A kljub temu smo s strani proizvajalcev in prodajalcev hrane pogosto obveščeni o številnih odpoklicih, ki pomenijo umik tistih izdelkov, ki niso v skladu z vsemi varnostnimi zahtevami. Vsak odpoklic izdelkov s seboj prinaša velike stroške, še bolj pomembno od tega pa je, da vpliva na ugled in zaupanje proizvajalca hrane, kar lahko pripelje tudi do nižje prodaje izdelkov zaradi nezaupanja s strani potrošnikov. Zaradi tega je v prehrambni industriji potrebno zagotoviti procese, kjer je kontaminiranje proizvodov onemogočeno in kjer se upoštevajo najvišji standardi za varovanje zdravja potrošnikov.

Zahteve in standardi za prehrambno industrijo

Zahteve za zgradbo, material in uporabo izdelkov, ki se uporabljajo v prehrambni industriji so zelo stroge. Izdelki morajo biti narejeni iz ustreznih materialov, ki so odporni na čistila namenjena za čiščenje proizvodnih linij, prav tako pa morajo biti odporni tudi proti koroziji. Njihova zgradba mora biti takšna, da omogoča preprosto in učinkovito čiščenje. Zahteva se minimalni radij 3 mm ukrivljenja proizvodov, kar pomeni, da v proizvodnih linijah ni ostrih robov, katere je težko očistiti. Konstrukcija proizvodnih linij mora biti brez skritih in nedostopnih delov. Vse površine morajo biti gladke in brez razpok, v katerih bi se lahko zadrževala umazanija.

EHEDG
Organizacija, ki spodbuja proizvodnjo
varne hrane z izboljšanjem higienskega
inženirstva in oblikovanja, v vseh vidikih
proizvodnje hrane. 

(EC) No. 1935/2004
Standard Evropskega parlamenta,
ki se nanaša na materiale in predmete,
kateri lahko pridejo v stik s hrano med
proizvodnim procesom.

FDA
Food and Drug Administration

Ameriški standard za nadzor in urejanje
postopka proizvodnje in označevanja
živil. 

Inovativne uvodnice Hygienic Line z zaščito do IP68

Proizvajalec Icotek je pri razvijanju nove linije inovativnih uvodnic upošteval vse potrebne standarde in zahteve, da so njihovi izdelki varni in primerni za uporabo v čistih okoljih. Uvodnice so iz elastomera, skladnega s standardom 1935/2004/EG, (EU) 10/2011, standardom FDA in EHEDG.

Uvodnice so prepoznavne modre barve, ki je značilna za uporabo v prehrambni industriji. Njihova inovativna zasnova omogoča uvajanje več kablov skozi eno uvodnico, ki tesni z IP65/66/67/68 zaščito. Uvodnica je zelo preprosta za uporabo, saj jo enostavno namestimo v izrezano luknjo dimenzije M32-M63 in skozi njo nato uvedemo kable debeline med 3,2 mm in 22,2 mm. Največja prednost teh uvodnic pred konvencionalnimi rešitvami je večja gostota uvedenih kablov. Pri razvoju so pozornost namenili tudi oblikovanju zunanje površine uvodnice, saj je ta popolnoma gladka in brez kakršnih koli skritih razpok in delov, kjer bi se lahko nabirala umazanija.

Glavne lastnosti in prednosti uvodnic Icotek HD

Več o novih kabelskih uvodnicah KEL-DZP-HD preberite tukaj

Za dodatne informacije se obrnite na našega svetovalca:

Tilen LUKŠIČ
Vodja tehnične prodaje

tilen.luksic@elektrospoji.si
Telefon: 01 292 71 13
GSM: 031 386 200

 


 

Želite dodatne
informacije?

Sestavite
zahtevek za ponudbo!

Želite
katalog?

 

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na naše e-novice, ki jih pošiljamo občasno z namenom obveščanja o novostih, dogodkih in promocijah.