Za enostavno oddajanje naročil in povpraševanj, uporabite E-katalog!

Enostavna integracija obstoječih PLC krmilnikov v Ethernet in PROFINET omrežja.

Omrežni prehodi (gateways) za zanesljivo povezovanje različnih tipov omrežij.

Internet stvari (angl. IoT) omogoča nove priložnosti in razsežnosti v industrijski proizvodnji, vendar pa se v praksi pogosto dogaja, da se naraščajoča digitalizacija srečuje z obstoječimi enotami, starimi deset ali več let, brez možnosti za priključitev v sodobno omrežje. Združevanje različnih komponent avtomatizacije v enoten sistem, bolj kot kadar koli prej potrebuje zanesljivo povezavo med Ethernet omrežjem in »starejšimi« omrežji tipa Profibus, Modbus…

Podjetje Helmholz je že pred leti predstavilo družino NETLink® prehodov (NETLink® PRO PoE,  NETLink® WLAN, NETLink® USB Compact in NETLink® PRO Compact), ki predstavljajo učinkovito, kompaktno in uporabniku prijazno rešitev problema priključevanja starejših enot v obstoječe industrijsko omrežje. NETLink® prehodi (angl. gateways)  so PROFIBUS Ethernet vmesniki, ki omogočajo MPI/PPI/PROFIBUS napravam enostavno in varno priključitev na Ethernet povezavo.

NETLink® PRO Compact omrežni prehod poskrbi, da bodo vsi obstoječi sistemi združljivi z Ethernet omrežjem. Omogoča enostavno in varno vključitev vseh enot v digitalno okolje, pri čemer dodatne spremembe v kontrolnem sistemu niso potrebne.


V skupino PROFIBUS Ethernet prehodov spada tudi NETLink® PRO Compact, komunikacijski omrežni prehod, za programiranje, vizualizacijo in oddaljeno vzdrževanje S7 PLC-jev. Zaznamuje ga fleksibilnost in kompakten dizajn, zaradi česar je še posebej primeren za naknadno vgradnjo v obstoječe proizvodne sisteme. Napajanje prehoda je omogočeno neposredno od glavnega procesorja (CPU) ali preko zunanjega vira z DC 24 V. Povezavo je moč vzpostaviti s kateri kolim standardnim CAT 5 kablom, do 100 m brez dodatnih komponent.

Glavne prednosti prehoda NETLink® PRO Compact:

Za več informacij o mrežni opremi se obrnite na:

Andrej ŽILNIK
Vodja prodajnega področja
AVTOMATIZACIJA IN STROJEGRADNJA

andrej.zilnik@elektrospoji.si
Telefon: 01 292 71 08
GSM: 040 754 230

  

Želite dodatne
informacije?

Sestavite
zahtevek za ponudbo!

Želite
katalog?