Za enostavno oddajanje naročil in povpraševanj, uporabite E-katalog!

Elektrospoji se pospešeno digitaliziramo

06.12.2021

Za nami sta dve leti omejitev in izolacij, pred nami pa se odpirajo veliki izzivi na področju dobavnih verig, cen surovin in energentov. Elektrospoji smo medtem za vas še okrepili ekipo, razširili ponudbo s področja industrijske avtomatizacije in modernizirali delovne procese v smeri popolne digitalizacije poslovanja.

Elektrospoji vstopamo v novo dobo poslovanja s prenovljeno podobo. Opremljeni smo za prihodnost, ki jo spremlja digitalizacija industrije kot tudi popolna digitalizacija samega poslovanja. 

 

Iz industrijske (r)evolucije 3.0 v 4.0

Od naše ustanovitve, leta 1997, so se svetovni trgi intenzivno elektrificirali, s pomočjo interneta in novih ITK tehnologij pa bliskovito globalizirali. Slovenija je vstopila v EU in Euro območje, slovenska industrija se je razvojno usmerila na zahtevne tuje trge in se pospešeno avtomatizirala. Svet se je povezal v eno celoto, kar že ustvarja nove strateške premike in izzive. Industrijski razvoj je v novi fazi digitalne (IoT) revolucije. Dejavniki bliskovitega globalnega razvoja hitro puščajo nepovratne učinke tako na ljudeh kot na okolju ter s tem nujno zahtevajo učinkovitejše, pametno povezane in okolju prijaznejše tehnologije ter človeške in poslovne prioritete.

 

Popolna digitalizacija poslovanja

Naše osnovno poslanstvo je nuditi zanesljive povezave v elektrotehniki, kar nujno pomeni tudi tesne povezave z našimi partnerji. V času hitrih sprememb se nenehno prilagajamo potrebam trga in ustrezno prilagajamo svoje poslovne procese našim strankam. Naš glavni cilj je ostati v tesni povezavi s svojimi partnerji in prispevati k hitrim rešitvam za njihove tehnične in logistične izzive, zato se z njimi povezujemo po številnih novih (digitalnih) kanalih, fizično pa bomo v prihodnje odpirali tudi dodatne svetovalne lokacije izven Ljubljane, v letu 2022 najprej na Štajerskem. Partnerjem želimo nuditi hitre in natančne informacije in svetovanje preko številnih novih (digitalnih) kanalov kot so individualne virtualne svetovalnice, Youtube, Facebook, Linkedin ipd.

V okviru digitalizacije poslovanja smo elektronsko opremili naše poslovne procese v podjetju, pri čemer smo uvedli sistem za elektronsko upravljanje z dokumenti (DMS), izpopolnili sistem za skladiščenje (WMS, 5S) in za večino poslovnih partnerjev vzpostavili elektronsko pošiljanje računov. Na ta način želimo zmanjševati porabo papirja in embalaže ter želimo poslovati okolju prijaznejše.

V začetku leta 2022 bomo lansirali novo spletno platformo – B2B spletno trgovino, kjer bodo lahko partnerji še hitreje in učinkoviteje na enem mestu opravljali svoje nakupe ter prišli do vseh potrebnih informacij od koderkoli in kadarkoli.

Zaposleni in partnerji so naš kapital, povezuje nas razvojno naravnana in produktivna kultura

V Elektrospojih nismo ponosni samo na uspešno izpeljane projekte in številne zadovoljne partnerje, temveč tudi na kulturo in dobre odnose, ki jo že desetletja gradimo znotraj podjetja in z našimi partnerji. Nenehno izobraževanje, deljenje znanja in pozitivni ekipni duh so samo nekatere vrline, na katere smo zelo ponosni. Verjamemo v razvojno kulturo, ki nas združuje in znotraj katere lahko vsak zaposleni oblikuje tudi svojo osebno rast in s tem rast celotnega podjetja. Sami oblikujemo in izobražujemo svoj kader, ki je strokovno podkovan in nadalje tudi specializiran na naših strateških področjih industrijske avtomatizacije. Gradimo kulturo produktivnosti in uživamo, ko rešujemo izzive naših kupcev, saj s tem rastemo tako kot osebe in kot podjetje.

Širitev prodajnega portfelja digitalizacije v industriji

Skladno s konstantno novimi potrebami naših partnerjev, ki so na svojih področjih svetovni inovatorji, iščemo optimalne rešitve in širimo ponudbo. Poudarek je v novih programih za avtomatizacijo in digitalizacijo za Industrijo 4.0. Postopoma širimo ponudbo s področja industrijske komunikacije, avtomatizacije in senzorike ter projektno  sledimo tudi vseprisotnim trendom pametnih rešitev za energetsko samooskrbo in električno mobilnost. Tako kot do sedaj, nadgrajujemo našo osnovno ponudbo vse na enem mestu za krmilne in razdelilne omare in tako našim partnerjem nudimo čim celovitejše in najhitrejše rešitve za njihove izzive na eni lokaciji.

Zanesljive dobavne verige na dolgi rok

Kot našo prednost pred konkurenco smo vedno šteli najhitrejšo odzivnost, strokovnost, prilagodljivost in hitre rešitve  iz zalog. Tudi sedaj, ko je svetovni trg v dobavni krizi, želimo stati svojim partnerjem ob strani v dobrem in v slabem in se prilagajamo danim razmeram. Povečujemo in optimiziramo količine potrebnih zalog za naše partnerje, širimo alternativne rešitve iz drugih virov, ki so dobavljivi v čim krajšem roku. Strateške partnerje in projekte podpiramo tudi s pomočjo pri financiranju, saj je edina rast, skupna rast. Partnerstvo na dolgi rok je za nas prioritetnega pomena.  S pomočjo sodobnih tehnologij se skupaj s partnerji premikamo v smer popolne digitalizacije, kar bo pripomoglo k pametni učinkovitosti naših skupnih poslovnih procesov. Z zelo stabilno osnovo in mlado kreativno ekipo vam z veseljem stojimo ob strani še pri tako težkih izzivih in z veseljem podpremo vaše razvojne potrebe za boljšo prihodnost vseh nas.

 


Elektrospoji nadgrajujemo svojo dolgoletno vizijo delovanja kot najbolj odziven, strokoven in učinkovit specializiran distributer komponent in rešitev za Industrijo 4.0 na slovenskem trgu.

V naslednjih petindvajset let popolne digitalizacije, poletov v vesolje in strateških izzivov globalnega sveta povezanega v eno platformo, vstopamo v novi, digitalni, preobleki, pripravljeni na vaše razvojne izzive Industrije 4.0 in ostajamo Vaš zanesljivi partner pametnih povezav za prihodnost.

Elektrospoji. Zanesljivo. Povezano.

 

 

Nova podoba za novo desetletje

Simbol v našem logotipu že od začetka sestavljata prepoznavni črki E (Elektro) in S (Spoji). Sedaj prekrivajoči črki v živo-oranžnem simbolu nakazujeta zanesljivo povezavo, prepoznamo pa lahko tudi elemente industrijske elektronike in pretoka električne energije. Piki v simbolu nakazujeta na del digitalne mreže, pri čemer se elementi povezujejo na daljavo in zato fizično niso spojeni. Del naše identitete ostaja oranžna barva, vendar namesto dominantne črne dodajamo dva odtenka živahnejše oranžne (temnejšega in svetlejšega), kar nakazuje na prehod generacij, tehnologij, iz plusa na minus kot gladko pretočen električni tok, tok podatkov preko partnerjev na nas in nazaj. Sklenjen tokokrog. Celoten logotip nakazuje naš vstop v novo prelomno desetletje, izraža sodobnost, inovativnost in z mehkimi linijami nakazuje našo fleksibilnost, ki je del naše notranje kulture.

Naše osnovne vrednote ostajajo. Zanesljivost, kakovost, strokovnost, odzivnost, prilagodljivost. Z novo podobo se nadgrajujemo z novimi programi, digitalnimi orodji in generacijo Y/Z. Sodoben logotip zaokroža nadaljevanje naše vizije v digitalno dobo in vizualno predstavlja našo usmeritev v prihodnost. S pogumnimi koraki tako na področju kadrov, novih tehnologij in poslovnih procesov, kot tudi z načinom komuniciranja, bomo ustvarjali našo skupno digitalno prihodnost.

Elektrospoji. Zanesljivo. Povezani.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na naše e-novice, ki jih pošiljamo občasno z namenom obveščanja o novostih, dogodkih in promocijah.