Za enostavno oddajanje naročil in povpraševanj, uporabite E-katalog!

Delovanje prenapetostne zaščite brez predvarovalke do 315 A

Izboljšani kategoriji prenapetostnih izdelkov,  VPU I in VPU II.

Učinkovita prenapetostna zaščita je zaščita električnih inštalacij pred prenapetostmi. Najpogosteje se največje prenapetosti v omrežju pojavijo ravno ob udarih strele. S primerno opremo za učinkovito omejevanje napetosti in odvajanje tokovnih sunkov, se lahko izognemo nepotrebni škodi in nenadnim ustavitvam proizvodnje.

V Elektrospojih ponujamo celovit nabor zanesljivih izdelkov za prenapetostno zaščito proizvajalca Weidmüller. Serija VARITECTOR je zasnovana posebej za zaščito močnostnih vodov v industriji in zagotavlja optimalno zaščito pred poškodbami zaradi atmosferskih razelektritev in stikalnih prenapetosti. Omogoča dolgoročno zagotavljanje varnosti, enostavno namestitev in vzdrževanje. Za vse izdelke serije VARITECTOR je značilna dolga življenjska doba zaradi preprečevanja staranja varistorja.

Zaradi zaostrovanja standardov in pogojev na področju prenapetostne zaščite v industriji, podjetje Weidmüller izdelke iz serije VARITECTOR nenehno izpopolnjuje in tako povečuje njihovo uporabnost. 

Izboljšana prenapetostna zaščita VPU I – zaščita na dovodih za direktni udar

VPU I zagotavlja učinkovito zaščito pred strelo na prvi stopnji. Prenovljena kategorija VPU I vključuje izdelke, testirane v skladu s standardom IEC/EN 61643-11 za impulz strele do 25 kA. Izdelki so primerni za vse energetske sisteme kot so TNC, TNCS, TNS in TT za 230/400 V ali 400-690 V. Tehnologija serijske vezave varistorja in plinskega odvodnika preprečuje nastanek prevodnega (leakage) toka.

Izboljšana prenapetostna zaščita VPU II – zaščita v razdelilcih za indirektni udar

Izdelki kategorije VPU II zagotavljajo učinkovito prenapetostno zaščito in zaščito proti streli na drugi stopnji. Glavna novost serije VPU II je ta, da za tokove do 315 A uporaba predvarovalke ni potrebna. Vsi izdelki serije vsebujejo optični statusni indikator za enostavno spremljanje stanja zaščite. Na voljo so tudi različice, ki na ekranu opozarjajo na iztrošenost zaščite. Namenjene so vsem energetskim sistemom TNC, TNCS, TNS in TT za 230/400 V ali 400-690 V. Izpopolnjena serija izdelkov VPU II je v skladu s 4., najnovejšo, različico standarda UL 1449 in internacionalnim standardom IEC/EN 61643-11.

Ukrepajte preventivno in poskrbite, da vam nenadni napetostni sunki in udarci strele ne povzročijo škode na električnih inštalacijah in napravah.

Več o VARITECTOR seriji preberite tukaj.

Zaradi številnih pravil in dejavnikov, ki vplivajo na kakovost prenapetostne zaščite, vam svetujemo, da se pri izboru le te posvetujete z našim strokovnjakom:

Tadej MLAKAR
Produktni specialist

tadej.mlakar@elektrospoji.si
Telefon: 01 292 71 16
GSM: 041 337 900

 

Želite dodatne
informacije?

Sestavite
zahtevek za ponudbo!

Želite
katalog?

 

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na naše e-novice, ki jih pošiljamo občasno z namenom obveščanja o novostih, dogodkih in promocijah.